Ana Sayfa : Faaliyet Raporları : Ankara Meme Hastalıkları Derneği 2011 - 2013 Faaliyet Raporu

Ankara Meme Hastalıkları Derneği 2011 - 2013 Faaliyet Raporu

Ankara Meme Hastalıkları Derneği’nin 11.06.2011 tarihli Olağan Genel Kurulu’nda seçilen Yönetim Kurulu kendi arasında görev dağılımı yapmış ve Başkanlığa Dr. Can Atalay, II. Başkanlığa Dr. Ferah Yıldız, Genel Sekreterliğe Dr. Cihangir Özaslan, Saymanlığa Dr. Betül Bozkurt, Üyeliklere ise Dr. Turgut Tufan, Dr. Bülent Alıç ve Dr. Deniz Yamaç getirilmiştir.

Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu yönetim kurulunda Dernek Başkanımız Dr Can Atalay Genel Sekreterlik görevine getirilmiştir. Dernek II. Başkanımız Dr Ferah Yıldız da federasyonda derneğimizi temsil eden ikinci üye olmuştur.

Haziran 2011 – Haziran 2012 Faaliyet Dönemi:
Bu yeni dönemde derneğimizin toplantılarını Ankara JW Marriott Oteli’nde gerçekleştirmeye başladık. Bu dönemde Ankara’daki Tıp Fakülteleri ve Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ndeki değerli meslektaşlarımızın katılımlarıyla 4 aylık toplantı ve 1 kurs düzenledik.

• I. Bilimsel Toplantı: 24 Kasım 2011 tarihinde GATA’nın katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • II. Bilimsel Toplantı: 15 Aralık 2011 tarihinde Ankara Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • III. Bilimsel Toplantı: 19 Ocak 2012 tarihinde Numune EAH’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • IV. Bilimsel Toplantı: 15 Mart 2012 tarihinde Gazi Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • Preinvaziv Meme Kanserleri Kursu: 14 Nisan 2012 tarihinde Ankara’daki farklı eğitim kurumlarından konuşmacıların katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • En İyi Tez Yarışması Ödülü: Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği’nden Dr. İbrahim Türker’in “Meme Kanserli Hastalarda Dolaşan Tümör Hücrelerinin Kemoterapi Etkinliğini Belirlemedeki Rolü: Progresyonsuz Sağkalım ve Genel Sağkalım Üzerine Etkisi” adlı tezine 2.500 TL 1.’lik ödülü verilmiştir.
  • Yayın Teşvik Ödülü: Ankara Meme Hastalıkları Derneği Yayın Desteği Ödülü olarak Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Hakan Mersin’in “Prognostic Factors Affecting Postmastectomy Locoregional Recurrence in Patients with Early Breast Cancer: Are Intrinsic Subtypes Effective?” adlı yayınına 1.000-TL verilmiştir.
  • Yurtdışı Kongre Desteği: 21 – 24 Mart 2012 tarihleri arasında Viyana’da gerçekleştirilen Avrupa Meme Hastalıkları Kongresi’nde bildirisi olan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Mehmet Ali Gülçelik’e destek verilmiştir.

Haziran 2012 – Haziran 2013 Faaliyet Dönemi:
Bu dönemde de toplantılarımızı Ankara JW Marriott Oteli’nde gerçekleştirmeye devan ettik. Bu dönemde de Ankara’daki Tıp Fakülteleri ve Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ndeki değerli meslektaşlarımızın katılımlarıyla 4 aylık toplantı ve 1 kurs düzenledik.

• I. Bilimsel Toplantı: 29 Kasım 2012 tarihinde Ankara Onkoloji EAH’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • II. Bilimsel Toplantı: 20 Aralık 2012 tarihinde Numune EAH ve Hacettepe Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • III. Bilimsel Toplantı: 24 Ocak 2013 tarihinde Gazi Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • IV. Bilimsel Toplantı: 21 Şubat 2013 tarihinde Ankara Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • Meme Kanserinde Özel Durumlar Kursu: 23 Mart 2013 tarihinde Ankara’daki farklı eğitim kurumlarından konuşmacıların katkılarıyla gerçekleştirildi.
  • Yayın Teşvik Ödülü: Ankara Meme Hastalıkları Derneği Yayın Desteği Ödülü olarak Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aydan Eroğlu’nun ”The Association of Protease Activated Receptor 1 Gene 506 I/D Polymorphism with Disease-free Survival in Breast Cancer Patients” adlı yayınına 1.000-TL verilmiştir.

İki yıllık süreçte Yönetim Kurulumuz düzenli olarak toplanıp görev dağılımı yaparak yıllık faaliyet programlarının oluşturulmasını sağlamıştır. Ayrıca, dernek temsilcilerimiz Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu’nun Yönetim Kurulu toplantılarına düzenli olarak katılarak Ankara Meme Hastalıkları Derneği’nin bu kurulda temsil edilmesini sağlamıştır.

Sayın Genel Kurul Üyelerimiz,

Ankara Meme Hastalıkları Derneği’nin 2 yıllık faaliyet döneminde yaptıklarımızı sizlere sunduk. Sizlerin oylarıyla seçilecek ve yeni dönemde görev alacak meslektaşlarımıza başarılar diler, Genel Kurulumuzu oluşturan siz değerli üyelerimize saygılarımızı sunarız.

09.06.2013

Ankara Meme Hastalıkları Derneği